Anyajegy eltávolítás, anyajegy levétel


Az utóbbi években egyre inkább a figyelem középpontjába kerültek az anyajegyek, bőrdaganatok. Számos tévhit alakult ki azonban a köztudatban, mint például a „jobb nem hozzányúlni” és az eltávolítás módja körül is nagy a bizonytalanság. A valódi anyajegyeket nem szabad a sok helyen reklámozott lézer, fagyasztásos, égetéses módszerekkel kezelni, mivel az anyajegyek maradékából nehezen felismerhető daganatok alakulhatnak ki, ezért az egyedül helyes, sebészi eltávolítást alkalmazzuk. Ezzel a módszerrel távolíthatóak el maradéktalanul az anyajegyek és vizsgálhatóak tovább szövettanilag, melyet minden esetben elvégzünk.
Fontosnak tartjuk az esztétikus eredményt, ezért olyan plasztikai műtét-technikai módszereket alkalmazunk, melyekkel a legkedvezőbb gyógyulás érhető el. A fájdalmatlan műtéteket barátságos környezetben, rövid előjegyzési idővel, elérhető áron végezzük.


Minden esetben szövettani vizsgálatot végeztetünk, melynek eredményét az ellenőrzés alkalmával megbeszéljük.


Az anyajegyek eltávolításának ma már általánosan elfogadott, egyedüli helyes módszerét, a sebészi kimetszését végezzük: így biztosan maradék nélkül távolítjuk el az anyajegyet, maradék nélkül, melyből a későbbiekben akár nehezen felismerhető, rosszindulatú daganat is kifejlődhetnek. Valódi anyajegyet nem szabad a sokat reklámozott lézer, fagyasztás, égetés eljárásokkal eltávolítani! 
Rendkívül fontosnak tartjuk az esztétikus eredményt, így a legnagyobb körültekintéssel járunk el és olyan plasztikai eljárásokat, varrat-tehnikát alkalmazunk mely mellett a kiváló a gyógyulás.
Helyi érzéstelenítést alkalmazunk, így a beavatozás gyakorlatilag fájdalmatlan.
Az eltávolított bőrelváltozásokat minden esetben szövettani vizsgálatra küldjük!
műtétet követően megfelelő sebvédelmmmel zuhanyozni is lehet, a naptól viszont óvni kell, ajánlott a fényvédő krémek használata.

Műtét előtt

- személyes konzultáció plasztikai sebésszel
- kellemes, nyugodt környezetben tudja elmondani az elvárásait- kívánságait és ehhez megfelelő időt biztosítunk!
- a vizsgálatot követően részletesen megbeszéljük, hogy hogyan, milyen technikával lehet elérni az Ön számára legkedvezőbb eredményt, választhat a lehetőségek közül, majd együtt hozzuk meg a döntést.
- a műtét előtti és utáni teendőket, átmeneti életmódbeli változtatásokat is átbeszéljük.
 

A műtét után

- varratszedés- testtájéktól függően 1-2-3 hét múlva végezzük
- kímélő életmód 4 hétig javasolt


A műtétek elvégzéséhez rövid előjegyzési időt (1 héten belül) tudunk biztosítani, a műtéteteket az Anyajegy Sebészetünkön végezzük (1111. Budafoki út 10/a)