Menu      
Facebook
Instagram
Dolemed arcplasztika plasztika
...

Arcplasztika

Az arcunkon lévő ráncok megjelenésének ideje alkati sajátosság. Valakinél már a 30- as éveiben, valakinél pedig csak jóval később, az életkor előrehaladtával a bőrünk megnyúlik, megereszkedik, később tovább veszít a tónusából és petyhüdtebbé válhat.

Megoldást jelenthet az arcplasztika (face lifting) műtét, mely beavatkozást követően a mimikánk, természetes kisugárzásunk megmarad, csak a bőr lesz feszesebb. A hegek rejtetten a haj által takartan, a nőknél a fülben, a férfiaknál a fül előtti ráncban és a fül mögött haladnak. Kiegészítő kezelésekkel pedig a homlokunkon jelentkező haránt és függőleges ráncokat tüntethetjük el. Az általunk kínált kezeléssel ismét feszessé, rugalmassá válik a bőr, így visszanyeri fiatalságát.

Operáció időtartama: 2-3 óra


Klinikai tartózkodás: 1 éjszaka


Lábadozási idő: 1-2 hét


Gyógyulási idő -sportolási képesség: 4-5 hét


Helyi érzéstelenítés: általános

Konzultáció

Személyes konzultáció a plasztikai sebésszel. A páciens elmondja, hogy milyen eredményt szeretne és megbeszéljük, hogy azt hogyan tudjuk megvalósítani. A műtét előtti és utáni teendőket, életmódbeli változtatásokat is átbeszéljük.

A vizsgálatot követően részletesen megbeszéljük, hogy hogyan, milyen technikával lehet elérni az Ön számára legkedvezőbb eredményt. Választhat a lehetőségek közül, majd együtt hozzuk meg a döntést.

A konzultáció során ki fogjuk kérdezni korábbi és jelenlegi betegségeiről, esetleges korábbi műtéteiről, jelenleg szedett gyógyszereiről. Fontos tudnunk, van-e valamilyen gyógyszer túlérzékenysége, allergiája.

Az arc plasztika előtt kerülni kell az olyan gyógyszerek, táplálékkiegészítők szedését, melyek fokozott vérzést okozhatnak (pl.: Aspirin). Véralvadásgátló kezelés elhagyására vagy módosítására lehet szükség, az orvosszakmai szabályoknak megfelelően.

Kivizsgálás

A vizsgálatokat mindig a páciens életkorának és egészségi állapotának megfelelően végeztetjük el, ezért a korábbi kezeléseiről a dokumentációt kérjük hozza magával. A műtétet megelőző kivizsgálás, az érzéstelenítés módjának megfelelően változik.

A helyi érzéstelenítésben történő műtét előtt általában kivizsgálás nem szükséges. Az altatásos műtét előtt szükséges vizsgálatok:
laborvizsgálat
EKG
mellkasröntgen
a leletek alapján konzultálunk az altatóorvosunkkal.

A műtét napján kell érkezni a Klinikára. Az egészségügyi dokumentációit, rendszeresen szedett gyógyszereket hozza magával. Az arcplasztika helyi érzéstelenítésben és altatásban is történhet.

Leggyakrabban helyi érzéstelenítésben végezzük a műtétet, ilyenkor nem szükséges éhgyomorra maradni, kevés nem megterhelő ételt, italt lehet fogyasztani.

A műtétet követően otthonába távozhat a páciens. Helyi érzéstelenítés esetén csak az érzéstelenítő injekciók jelentenek fájdalmat rövid ideig, utána maga a műtét teljesen fájdalmatlan.

A műtétet altatásban is végezhetjük, így természetesen teljesen fájdalmatlan. Altatás esetén a műtét előtt 6 órával már nem lehet ételt fogyasztani, illetve 3 órával előtte lehet utoljára inni, de csak szénsavmentes vizet. A műtét után a pácienst az altatóorvos felébreszti és éber állapotban kerül vissza a kórterembe. Az altatásos műtétet követően 1 éjszakát kell a Klinikán tölteni, így másnap otthonába távozhat. A műtét másnapján kontrollra visszakérjük a pácienst, a behelyezett drain-csöveket eltávolítjuk.

Az arcplasztika számos műtéti technikát magában foglal, amelyekkel az arc kontúrját javíthatjuk, kisimíthatjuk a ráncokat, a túltengő bőrt eltávolíthatjuk. Az arcplasztikát helyi érzéstelenítésben és altatásban is végezhetjük. A metszésvonalakat az esetek döntő többségében haj által takart területen, valamint nőknél a fülben, férfiaknál a fül előtti ráncban és a fül mögött vezetjük, hogy a hegek ne látszódjanak és minél kedvezőbb esztétikai hatást érhessünk el. Azért, hogy a megfelelő eredményt elérjük, a bőr alatti rétegeket is megfeszítjük, majd eltávolítjuk a felesleges bőrt. A műtéti területre váladék levezető csövet helyezünk be, melyet másnap távolítunk el.

A műtétet követően 1 hétig kompressziós kötést helyezünk fel.

A műtétet követően feszítő érzés, fájdalom előfordulhat, amely fájdalomcsillapítókkal megfelelően kezelhető. Megbeszéljük, hogy szükséges -e a műtétet követően egyéb gyógyszer (antibiotikum) szedése, vagy véralvadásgátló injekció beadása. A műtét másnapján egy rövid ellenőrzésre visszarendeljük a pacienst, A kompressziós kötés 1 hét után levehető, a bőrvarratokat műtétet követő 2 héttel távolítjuk el. Körülbelül 1 héttel a beavatkozás után vissza lehet térni a hétköznapi élethez, azonban 4 hét fizikai kímélet tartandó.  A műtétet követően az operált terület és környéke duzzadttá válhat, elszíneződhet, de ez leggyakrabban 1-2 hét alatt magától felszívódik. Amennyiben a műtéti területen duzzanat, fájdalom, láz jelentkezik, vagy egyéb panasz esetén haladéktalanul keressen bennünket. Általában a műtéti területet a 10. naptól kezdve érheti zuhanyvíz, de 5 percnél tovább vízben áztatni egy hónapig nem szabad. A kímélő életmód időtartamát, sportolás elkezdését, műtéti terület vízzel való érintkezését minden esetben a kezelőorvos határozza meg. A teljes gyógyulási idő nagyjából 3 hónap, A további szükséges (ingyenes) kontrollvizsgálatok időpontjait a konzultáción egyeztetjük.

A műtétet követően az arc duzzanata általában kismértékű, így rögtön a beavatkozást követően látható a változás, de a végleges eredmény kialakulása kb. 3 hónap után várható. A beavatkozás utáni hegek hónapok alatt elhalványulnak. Minél szebb hegek elérése céljából UV sugárzás elleni védelem, szolárium mellőzése, valamint különböző hegkezelő kenőcsök hatásosak lehetnek. Arra azonban feltétlenül ügyelni kell, hogy a műtéttől számított fél évig ne érje se napfény, se szolárium a heget, mert a metszés helyének napoztatása a heg elszíneződésével, megvastagodásával járhat.

Iratkozzon fel hírlevelünkre !

Értesüljön eseményeinkről és újdonságainkról!

plasztika Dolemed

Online időpontfoglalásKérjen időpontot online! Kérjük, töltse ki adatait, miután a szolgáltatást és időpontot megadta!

Bejelentkezés
Részletes információkért kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot!