Menu      
Facebook
Instagram
Dolemed mellplasztika plasztika
...

Mellplasztika

Az ideális nagyságú és alakú mell kérdése rendkívül összetett, sokféle vágy, igény, életkori-alkati adottság befolyásolhatja. Lehetőség van a mellek nagyobbítására, kisebbítésére és felvarrására is, a páciens igényeinek megfelelően.


Mellnagyobbítás

Van, aki éppen csak kicsit nagyobb, kicsit feszesebb természetes alakú melleket szeretne, sokan pedig a dekoltázst is kiemelő, az eredetinél látványosan nagyobbakat.  A méretnövelés kapcsán legtöbben az implantátumra gondolnak elsősorban, azonban azt saját zsír visszatöltésével is el lehet érni. A konzultáció során megbeszéljük, az Ön esetében melyik technika a megfelelő.

Évtizedek óta a legeredményesebb megoldást a szilikon implantátumok jelentik. Biztonságosak és az általunk alkalmazott fajták kitűnő minőségűek, gyártói élethosszig tartó garanciát vállalnak. Kizárólag megfelelő referenciával rendelkező, kiváló minősítésű, a világ vezető implantátumgyártó cégek termékeit használjuk. A konzultáció során együtt választjuk ki a megfelelő méretű, formájú implantátumot, és a behelyezés módját.

Az implantátum formája lehet kerek, mely a dekoltázs területén is kellően kidomborodik, vagy anatómiai forma, mely inkább az alsó pólust hangsúlyozza. Mindkét formájú implantátummal természetes látványt kelthetünk, illetve hangsúlyosabb méreteket és formát is ki lehet alakítani az igénynek megfelelően. Az implantátumot helyezhetjük mirigyállomány alá közvetlenül, illetve dual- plane technikával, amikor részben az izom, részben a mirigyállomány alá kerül. A behelyezéshez szükséges metszést végezhetjük a mell alatt, a bimbóudvar területén, vagy a hónaljban. Praxisunkban a legkevesebb komplikációt és kitűnő kozmetikai eredményt biztosító mell alatti redőből történő implantátum behelyezést alkalmazzuk.

A megfelelő méret kiválasztásában próbaimplantátumok nyújtanak segítséget. A teljes méretsor alapján ki tudjuk választani együtt, hogy melyik méret a legmegfelelőbb. Nemcsak a méretet tudjuk változtatni az implantátummal, hanem akár egy kisebb fokú ereszkedés esetén a felvarrást is helyettesítheti, így kevesebb heggel tudunk gyönyörű eredményt elérni.

A mellek emelése-felvarrása

Az emlő állományának megereszkedése természetes jelenség, amely idővel bekövetkezhet. Olykor már fiatalabb korban is látható, de leggyakrabban a szülést- szoptatást, vagy jelentősebb fogyást követően alakulhat ki.  A műtét után ismét megfelelő magasságba kerülnek a mellbimbók és a mirigyállomány is, újra kitöltötté válik a dekoltázs is.

A korrekcióra lehetőség nyílik felvarrással önálló eljárásként, de növelhetjük, vagy csökkenthetjük is egyidejűleg a mellek méretét. A kívánt átalakítást többféle technikával is el lehet érni. A metszéseket a mellbimbó körül vezetjük, amit függőleges és a mell alatti áthajlási redőben vezetett metszéssel egészíthetünk ki. Mindig arra törekszünk, hogy a hegek lehetőleg ne, vagy alig csak alig látszódjanak.

Mellkisebbítés

Sokaknak a nagyobb mell okoz panaszt, mely lehet esztétikai jellegű, de hát- deréktáji fájdalmat, vagy bőrgyulladásokat is okozhat, akadályozhatja a mozgást, sportolást. Ezen panaszokra kínál megoldást a mellkisebbítés, melynek során a megnövekedett zsír és mirigyállomány egy részét eltávolítjuk, előre megbeszélt méretűvé és alakúvá képezzük a melleket, a bimbót pedig magasabbra helyezzük és szükség esetén a méretét is csökkenthetjük.

A műtétet altatásban végezzük, így teljesen fájdalommentes

Operáció időtartama: 1-1.5 óra


Klinikai tartózkodás: 1 éjszaka


Lábadozási idő: 1-2 hét


Gyógyulási idő -sportolási képesség: 6 hét


Helyi érzéstelenítés: általános

Konzultáció

Személyes konzultáció a plasztikai sebésszel. A páciens elmondja, hogy milyen eredményt szeretne elérni és megbeszéljük, hogy azt hogyan tudjuk megvalósítani. A műtét előtti és utáni teendőket, életmódbeli változtatásokat is átbeszéljük. A vizsgálatot követően részletesen megbeszéljük, hogy hogyan, milyen technikával lehet elérni az Ön számára legkedvezőbb eredményt. Választhat a lehetőségek közül, majd együtt hozzuk meg a döntést.

Kivizsgálás

Az altatásban történő műtét előtt kivizsgálásra van szükség. A vizsgálatokat mindig a páciens életkorának és egészségi állapotának megfelelően végeztetjük el, ezért a korábbi kezeléseiről a dokumentációt kérjük hozza magával. A mellplasztika műtét előtt szükséges vizsgálatok:
35 éves kor alatt mell ultrahang vizsgálat
35 éves kor felelett mell ultrahang+ mammográfia (komplex emlővizsgálat)
laborvizsgálat
EKG
mellkasröntgen

A leletek alapján konzultálunk az altatóorvosunkkal.

A műtét napján kell érkezni a Klinikára. A műtét előtt 6 órával már nem lehet ételt fogyasztani, illetve 3 órával előtte lehet utoljára inni, de csak szénsavmentes vizet. Az egészségügyi dokumentációit, rendszeresen szedett gyógyszereket hozza magával.

A mellplasztikai műtéteket leggyakrabban altatásban végezzük, így teljesen fájdalmatlan. A pácienst az altatóorvos felébreszti és éber állapotban kerül vissza a kórterembe. A műtétet követően 1 éjszakát kell várhatóan a Klinikán tölteni, így másnap otthonába távozhat.

A műtét előtt közvetlenül a terveknek megfelelőn berajzoljuk a bimbó helyzetét, a kontúrokat, a metszési vonalakat. Az implantátum behelyezésnél leggyakrabban a mell alatti áthajlási redőben vezetjük, a felvarrásnál pedig a mellbimbó körül, amit függőleges és a mell alatti áthajlási redőben vezetett metszéssel egészíthetünk ki.

A műtét végén vákuumos szívó csövet helyezünk be, melyet a hozzá csatolt palackkal együtt leggyakrabban az 1. napon távolítunk el, de előfordulhat, hogy csak napokkal később vesszük ki. Felszívódó és nem-felszívódó varratokkal sebzárást végzünk és fedőkötést, sportmelltartót helyezünk fel.

A műtéti területet steril tapaszokkal fedjük, a kontroll alkalmával cserélünk, illetve a páciens saját maga cserélheti. 3-4 napig otthoni pihenés javasolt. A mellplasztika műtéten átesett páciensek számára a beavatkozást követően pár nap (3-4) otthoni pihenés indokolt.

Megbeszéljük, hogy szükséges -e a műtétet követően gyógyszer (antibiotikum, fájdalomcsillapító) szedése, vagy véralvadásgátló injekció beadása. A kivehető varratokat a műtétet követően 2-3 héttel távolítjuk el. Kompressziós melltartó viselése éjjel- nappal 6 hétig javasolt, valamint fizikai kímélet ajánlott.

A teljes gyógyulási idő nagyjából 2-3 hónap, A kímélő életmód időtartamát, sportolás elkezdését, a kompressziós melltartó viselését, műtéti terület vízzel való érintkezését minden esetben a kezelőorvos határozza meg.

Általában a műtéti területet a 10. naptól kezdve érheti zuhanyvíz, de 5 percnél tovább vízben áztatni egy hónapig nem szabad. A további szükséges (ingyenes) kontrollvizsgálatok időpontjait a konzultáción egyeztetjük.

A végleges forma csak hónapokkal a műtét után alakul ki. Az implantátum és a felvarrás esetén az implantátum és a mell-állomány is kismértékben, de változtathatja a helyét, valamint a duzzadtság is fokozatosan csökkeni fog. A műtétet követően az operált terület duzzadttá válhat, elszíneződhet, de ez pár nap alatt magától felszívódik. Amennyiben a műtéti területen duzzanat, fájdalom, láz jelentkezik, vagy egyéb panasz esetén haladéktalanul keressen bennünket.

A beavatkozás utáni hegek hónapok alatt elhalványulnak. Minél szebb hegek elérése céljából UV sugárzás elleni védelem, szolárium mellőzése, valamint különböző hegkezelő kenőcsök hatásosak lehetnek. Arra azonban feltétlenül ügyelni kell, hogy a műtéttől számított fél évig ne érje se napfény, se szolárium a heget, mert a metszés helyének napoztatása a heg elszíneződésével, megvastagodásával járhat.

Esettanulmányok

Iratkozzon fel hírlevelünkre !

Értesüljön eseményeinkről és újdonságainkról!

plasztika Dolemed

Online időpontfoglalásKérjen időpontot online! Kérjük, töltse ki adatait, miután a szolgáltatást és időpontot megadta!

Bejelentkezés
Részletes információkért kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot!