Menu      
Facebook
Instagram
Dolemed szemhéjplasztika plasztika
...

Szemhéjplasztika

A tekintet jellege az élet minden területén- a párkapcsolattól az üzleti életig- rendkívül fontos. Ez az egyik leggyakrabban elvégzett plasztikai sebészeti beavatkozás, az eredménye rendkívül látványos.


A felső szemhéj területén a bőr már akár fiatalabb korban is túltengővé válhat. A lógó szemhéj megváltoztatja a természetes kisugárzást, így enyhébb esetben fáradtság benyomását kelti, később súlyként nehezedik rá és látási zavart is okozhat. A rövid, nem megterhelő beavatkozást követően a tekintet ismét élénkké, nyitottá, fiatalossá válik, megszűnik a fáradt arc benyomása. A műtétet legtöbbször helyi érzéstelenítésben végezzük, így teljesen fájdalmatlan. Az alsó szemhéj területén az előboltosuló zsír következtében táskák képződhetnek és okozhatnak esztétikai panaszt. A műtét végezhető helyi érzéstelenítésben, vagy altatásban is. A szemhéjplasztikai beavatkozásokat minden esetben személyre szabottan, a páciens anatómiáját figyelembe véve végezzük.

Operáció időtartama: 45 perc


Kórházi tartózkodás: -


Gyógyulási idő: 1 hét


Visszatérés a műtét után:3 hét


Helyi érzéstelenítés: általános

Konzultáció

A plasztikai sebésszel történő személes konzultáció során a páciens elmondja, hogy milyen eredményt szeretne elérni és megbeszéljük, hogy azt hogyan tudjuk megvalósítani. A műtét előtti és utáni teendőket, életmódbeli változtatásokat is átbeszéljük. A vizsgálatot követően részletesen megbeszéljük, hogy hogyan, milyen technikával lehet elérni a legkedvezőbb eredményt. Választhat a lehetőségek közül, majd együtt hozzuk meg a döntést. A konzultáció során ki fogjuk kérdezni korábbi és jelenlegi betegségeiről, esetleges korábbi műtéteiről, jelenleg szedett gyógyszereiről. Fontos tudnunk, van-e valamilyen gyógyszer túlérzékenysége, allergiája. A plasztika előtt kerülni kell az olyan gyógyszerek, táplálékkiegészítők szedését, melyek fokozott vérzést okozhatnak (pl.: Aspirin). Véralvadásgátló kezelés elhagyására vagy módosítására lehet szükség, az orvosszakmai szabályoknak megfelelően.

Kivizsgálás

A vizsgálatokat mindig a páciens életkorának és egészségi állapotának megfelelően végeztetjük el, ezért a korábbi kezeléseiről a dokumentációt kérjük hozza magával. A műtétet megelőző kivizsgálás, az érzéstelenítés módjának megfelelően változik.

A helyi érzéstelenítésben történő műtét előtt kivizsgálás nem szükséges. Az altatásos műtét előtt szükséges vizsgálatok:
laborvizsgálat
EKG
mellkasröntgen
a leletek alapján konzultálunk az altatóorvosunkkal.

A műtét napján kell érkezni a Klinikára. Az egészségügyi dokumentációit, rendszeresen szedett gyógyszereket hozza magával. A műtétet leggyakrabban helyi érzéstelenítésben végezzük, de természetesen altatásban is el tudjuk végezni.

Leggyakrabban helyi érzéstelenítésben végezzük a műtétet, ilyenkor nem szükséges éhgyomorra maradni, kevés nem megterhelő ételt, italt lehet fogyasztani. A műtétet követően otthonába távozhat a páciens. Helyi érzéstelenítés esetén csak az érzéstelenítő injekciók jelentenek enyhe fájdalmat rövid ideig, utána maga a műtét teljesen fájdalmatlan.

A műtétet ritkán altatásban végezzük, így természetesen teljesen fájdalmatlan. Altatás esetén a műtét előtt 6 órával már nem lehet ételt fogyasztani, illetve 3 órával előtte lehet utoljára inni, de csak szénsavmentes vizet. A műtét után a pácienst az altatóorvos felébreszti és éber állapotban kerül vissza a kórterembe. Az altatásos műtétet követően 1 éjszakát kell a Klinikán tölteni, így másnap otthonába távozhat.

A szemhéjplasztika számos műtéti technikát foglal magába, érintheti csak megereszkedett bőr eltávolítását, de a az alatta lévő zsír- kiboltosulások megszüntetését, illetve eloszlatását is. A műtétet helyi érzéstelenítésben és altatásban is végezhetjük.

A metszést felső szemhéj középső részén lévő redőben ejtjük, míg az alsó szemhéj esetén vagy a pillasor alatt közvetlenül, vagy a belső kötőhártyán keresztül, így nem marad látható heg. Nagyon vékony, alig látható fonallal végezzük a varrást. A műtétet követően 1 hétre sebösszehúzó tapaszokat helyezünk fel.

A műtétet követően feszítő érzés, fájdalom előfordulhat, amely fájdalomcsillapítókkal megfelelően kezelhető. Megbeszéljük, hogy szükséges -e a műtétet követően egyéb gyógyszer (antibiotikum) szedése, vagy véralvadásgátló injekció beadása. A varratokat a műtétet követő 7. napon távolítjuk el. Alsó szemhéjplasztika után kb. 4 nappal kontroll vizsgálatra és részleges varrateltávolításra szükség esetén visszarendeljük a pácienst.

Körülbelül 1 héttel a beavatkozás után vissza lehet térni a hétköznapi élethez, azonban 4 hét fizikai kímélet tartandó.  A műtétet követően az operált terület és környéke duzzadttá válhat, elszíneződhet, de ez leggyakrabban 10 napon belül magától felszívódik. Amennyiben a műtéti területen duzzanat, fájdalom, láz jelentkezik, vagy egyéb panasz esetén haladéktalanul keressen bennünket.

Általában a műtéti területet a 7. naptól kezdve érheti zuhanyvíz, de 5 percnél tovább vízben áztatni 3 hétig nem szabad.

A kímélő életmód időtartamát, sportolás elkezdését, műtéti terület vízzel való érintkezését minden esetben a kezelőorvos határozza meg. A teljes gyógyulási idő nagyjából 1-2 hónap, A további szükséges (ingyenes) kontrollvizsgálatok időpontjait a konzultáción egyeztetjük.

A műtétet követően a szemhéjak beduzzadhatnak, mely fokozatosan visszahúzódik, felső szemhéj esetén 5-10 nap alatt, alsó szemhéj esetén azonban elhúzódhat a javulás 2-3 hétig is.

A beavatkozás utáni hegek hónapok alatt elhalványulnak. Minél szebb hegek elérése céljából UV sugárzás elleni védelem, szolárium mellőzése, valamint különböző hegkezelő kenőcsök hatásosak lehetnek.

Arra azonban feltétlenül ügyelni kell, hogy a műtéttől számított fél évig ne érje se napfény, se szolárium a heget, mert a metszés helyének napoztatása a heg elszíneződésével, megvastagodásával járhat.

Esettanulmányok

Iratkozzon fel hírlevelünkre !

Értesüljön eseményeinkről és újdonságainkról!

plasztika Dolemed

Online időpontfoglalásKérjen időpontot online! Kérjük, töltse ki adatait, miután a szolgáltatást és időpontot megadta!

Bejelentkezés
Részletes információkért kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot!