Menu      
Facebook
Instagram
Dolemed intimplasztika plasztika
...

Intimplasztika

Az utóbbi időben egyre természetesebbé vált az intim tájak esztétikai sebészete.

Sokszor nem csak külsőségről van szó, mivel pl. a megnagyobbodott kisajkak gyakran okoznak panaszt sportolás (biciklizés, lovaglás) során, vagy akár tartós ülés közben a fájdalmas kidörzsölődés miatt. Zavaró lehet az akár a fehérneműn keresztül is kidomborodó kisajkak mérete, illetve aszimmetriája is. Ezek a deformációk olykor komplexusok kialakulásához is vezethetnek. A műtétet altatásban végezzük, így teljesen fájdalommentes.

Operáció időtartama: 30-60 perc


Klinikai tartózkodás: 0 éjszaka


Lábadozási idő: 5-7 nap


Gyógyulási idő -sportolási képesség: 4-5 hét


Helyi érzéstelenítés: általános

Konzultáció

Személyes konzultáció a plasztikai sebésszel. Diszkrét, nyugodt környezetben tudja elmondani az elvárásait, kívánságait és ehhez megfelelő időt biztosítunk! A páciens elmondja, hogy milyen eredményt szeretne elérni és megbeszéljük, hogy azt hogyan tudjuk megvalósítani. A műtét előtti és utáni teendőket, életmódbeli változtatásokat is átbeszéljük.

A vizsgálatot követően részletesen megbeszéljük, hogy hogyan, milyen technikával lehet elérni a legkedvezőbb eredményt. Választhat a lehetőségek közül, majd együtt hozzuk meg a döntést.

A konzultáció során ki fogjuk kérdezni korábbi és jelenlegi betegségeiről, esetleges korábbi műtéteiről, jelenleg szedett gyógyszereiről. Fontos tudnunk, van-e valamilyen gyógyszer túlérzékenysége, allergiája. A műtét előtt kerülni kell az olyan gyógyszerek, táplálékkiegészítők szedését, melyek fokozott vérzést okozhatnak (pl.: Aspirin). Véralvadásgátló kezelés elhagyására vagy módosítására lehet szükség, az orvosszakmai szabályoknak megfelelően.

Kivizsgálás

A vizsgálatokat mindig a páciens életkorának és egészségi állapotának megfelelően végeztetjük el, ezért a korábbi kezeléseiről a dokumentációt kérjük hozza magával. A műtétet megelőző kivizsgálás, az érzéstelenítés módjának megfelelően változik.

A helyi érzéstelenítésben történő műtét előtt kivizsgálás nem szükséges. Az altatásos műtét előtt szükséges vizsgálatok:
laborvizsgálat
EKG
mellkasröntgen
a leletek alapján konzultálunk az altatóorvosunkkal.

A műtét napján kell érkezni a Klinikára. Az egészségügyi dokumentációit, rendszeresen szedett gyógyszereket hozza magával. A műtétet leggyakrabban rövid altatásban végezzük, így természetesen teljesen fájdalmatlan. Altatás esetén a műtét előtt 6 órával már nem lehet ételt fogyasztani, illetve 3 órával előtte lehet utoljára inni, de csak szénsavmentes vizet. A műtét után a pácienst az altatóorvos felébreszti és éber állapotban kerül vissza a kórterembe. A rövid altatásos műtétet követően 6 órát kell a Klinikán tölteni, majd otthonába távozhat. Helyi érzéstelenítésben is végezhetjük a műtétet, ilyenkor nem szükséges éhgyomorra maradni, kevés nem megterhelő ételt, italt lehet fogyasztani. A műtétet követően otthonába távozhat a páciens. Helyi érzéstelenítés esetén csak az érzéstelenítő injekciók jelentenek fájdalmat, utána maga a műtét teljesen fájdalmatlan.

A műtét során a megnagyobbodott kisajkak méretét csökkentjük, majd a sebet felszívódó varratokkal zárjuk. A műtétet helyi érzéstelenítésben és altatásban is végezhetjük. A műtétet követően steril gézlappal fedjük, amit naponta többször is lehet cserélni, szélesebb alsónemű viselése javasolt.

A műtétet követően feszítő érzés, fájdalom előfordulhat, amely fájdalomcsillapítókkal megfelelően kezelhető. Megbeszéljük, hogy szükséges -e a műtétet követően egyéb gyógyszer (antibiotikum) szedése. Felszívódó varratokat használunk, így nincsen szükség varratszedésre sem. A műtét után 3-5 nappal kontroll vizsgálatra visszarendeljük a pácienst. Pár nappal a beavatkozás után vissza lehet térni a hétköznapi élethez. A kímélő életmód időtartamát, sportolás elkezdését, műtéti terület vízzel való érintkezését minden esetben a kezelőorvos határozza meg. Arra azonban feltétlenül ügyelni kell, hogy a műtéttől számított 6 hétig ne érje irritáció a műtéti területet A műtétet követően az operált terület és környéke kismértékben duzzadttá válhat, elszíneződhet, de ez leggyakrabban 10 napon belül magától felszívódik. Amennyiben a műtéti területen duzzanat, fájdalom, láz jelentkezik, vagy egyéb panasz esetén haladéktalanul keressen bennünket. A műtéti területet zuhanyvíz érheti, azonban áztatni egy hónapig nem szabad.

A műtétet követően a kisajkak beduzzadhatnak, mely fokozatosan 2-3 hét alatt viszahúzódik, a fájdalom is megszűnik. A beavatkozás utáni hegek 2 -3 hónap alatt kisimulnak. A további szükséges (ingyenes) kontrollvizsgálatok időpontjait a konzultáción egyeztetjük.

Iratkozzon fel hírlevelünkre !

Értesüljön eseményeinkről és újdonságainkról!

plasztika Dolemed

Online időpontfoglalásKérjen időpontot online! Kérjük, töltse ki adatait, miután a szolgáltatást és időpontot megadta!

Bejelentkezés
Részletes információkért kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot!