Menu      
Facebook
Instagram
Dolemed hasplasztika plasztika
...

Hasplasztika

A hasplasztika az egyik leggyakrabban végzett műtéti típus, mivel rendkívül látványos és tartós az eredménye.

Az életkor előrehaladtával, a szülést vagy nagyobb fogyást követően gyakran alakul ki a hasi bőr és zsír különböző mértékű, nehezen csökkenthető túltengése. A bőr veszít a feszességéből, redők, sőt akár kötényszerűen lógó felesleg is képződhet. Ha korábban nem sikerült diétával, tornával lecsökkenteni a hasi zsírfelesleget, eltűntetni a kialakult kötényhasat, akkor ez a műtét segíthet.

A hasplasztika műtét során eltávolítjuk a lógó bőrfelesleget és vele együtt a bőr alatti zsírállományt, így visszaállítjuk a hasfal bőrének feszességét, ismét lapossá válik a has, valamint megfelelő technikával a szétnyílt hasizmot is zárhatjuk, így még karcsúbb lesz a derék.

A hasplasztika műtétével a terhességi, nyúlási csíkok (striák) egy részét is eltűntethetjük. A műtétet kiegészíthetjük a környező területek zsírszívásával is. Fokozatainak megfelelően különböző kezelési lehetőségek állnak rendelkezésre:
- Egészen kisfokú túltengés esetén mini hasplasztika is elegendő lehet, szükség esetén zsírszívással kiegészítve
- Nagyobb felesleg esetén teljes hasplasztikát végzünk és a köldök áthelyezésére is szükség van, szükség esetén zsírszívással kiegészítve

A műtétet altatásban végezzük, így teljesen fájdalommentes.

Operáció időtartama: 1.5-2 óra


Klinikai tartózkodás: 1 éjszaka


Lábadozási idő: 2-3 hét


Gyógyulási idő -sportolási képesség: 6 hét


Helyi érzéstelenítés: általános

Konzultáció

Személyes konzultáció során a páciens elmondja, hogy milyen eredményt szeretne elérni és megbeszéljük, hogy azt hogyan tudjuk megvalósítani. Választhat a lehetőségek közül, majd együtt hozzuk meg a döntést. Természetesen kitérünk a műtét előtti és utáni teendőkre és az átmeneti életmódbeli változtatásokat is átbeszéljük.

Kivizsgálás

A műtét előtt kivizsgálásra van szükség. A vizsgálatokat mindig a páciens életkorának és egészségi állapotának megfelelően végeztetjük el, ezért a korábbi kezeléseiről a dokumentációt kérjük hozza magával. Ennek alapján tudjuk megállapítani, hogy milyen további vizsgálatokra van még szükség. A hasplasztika műtét előtt szükséges vizsgálatok:
ultrahang vizsgálat
laborvizsgálat
EKG
mellkasröntgen

A leletek alapján konzultálunk az altatóorvossal.

A műtét napján kell érkezni a Klinikára. A műtét előtt 6 órával már nem lehet ételt fogyasztani, illetve 3 órával előtte lehet utoljára inni, de csak szénsavmentes vizet. Az egészségügyi dokumentációit, rendszeresen szedett gyógyszereket hozza magával.

A plasztikai műtétet altatásban végezzük, amely átlagosan 1-3 órát vesz igénybe, és általában másnap engedjük el a pácienst.

A műtéti metszés rejtett helyen történik, egy ívelt vonalnak megfelelően az alhas területén, lehetőleg a fehérnemű által fedett területen. A metszés tervezésénél figyelembe vesszük páciensünk alsóneműjének fazonját, szabását. A bőrt és az alatta levő zsírt felemeljük, és a megnyúlt, fölösleges részt eltávolítjuk és varratokat helyezünk be. A köldök megőrzését mindig szem előtt tarjuk, így teljes hasplasztikánál is megkíméljük.  A plasztikai műtétet altatásban végezzük, így teljesen fájdalmatlan. A pácienst az altatóorvos felébreszti és éber állapotban kerül vissza a kórterembe. A műtétet követően 1 éjszakát kell várhatóan a Klinikán tölteni, így másnap otthonába távozhat. A műtét során 2 db vákuumos szívó csövet helyezünk be, melyet a hozzá csatolt palackkal együtt leggyakrabban az első héten távolítunk el.

Plasztikai műtét után általában 1 éjszakát kell az operáló intézetben töltenie a páciensnek. A teljes gyógyulási idő nagyjából 2-3 hónap, A műtéti területet steril tapaszokkal fedjük, a kontroll alkalmával cseréljük, illetve a páciens saját maga cserélheti. A hasplasztika műtéten átesett páciensek számára a beavatkozást követően 3-4 napig otthoni pihenés javasolt.

A műtétet követően az operált terület duzzadttá válhat, elszíneződhet, de ez pár nap alatt magától felszívódik. Amennyiben a műtéti területen jelentősebb duzzanat, fájdalom, láz jelentkezik, vagy egyéb panasz esetén haladéktalanul keressen bennünket. A műtét után antibiotikumot, valamint véralvadást gátló injekciót kell kapni. A műtétet követően 6 hétig éjjel nappal kompressziós ruha, vagy rugalmas haskötő viselése javasolt és kímélő életmódot kell folytatni. A kímélő életmód időtartamát, sportolás elkezdését, a kompressziós ruha viselését, műtéti terület vízzel való érintkezését minden esetben a kezelőorvos határozza meg. Általában a műtéti területet a 10. naptól kezdve érheti zuhanyvíz, de 5 percnél tovább vízben áztatni egy hónapig nem szabad.

A teljes gyógyulási idő nagyjából 2-3 hónap. A további szükséges (ingyenes) kontrollvizsgálatok időpontjait a konzultáción egyeztetjük.

A végleges forma csak hónapokkal a műtét után alakul ki. A műtéti metszést rejtett helyen ejtjük, így a tervek szerint a heg a fehérneműből nem fog kilátszani. Arra azonban feltétlenül ügyelni kell, hogy a műtéttől számított fél évig ne érje se napfény, se szolárium fénye a heget, mert a heg deformálódásával járhat.

Iratkozzon fel hírlevelünkre !

Értesüljön eseményeinkről és újdonságainkról!

plasztika Dolemed

Online időpontfoglalásKérjen időpontot online! Kérjük, töltse ki adatait, miután a szolgáltatást és időpontot megadta!

Bejelentkezés
Részletes információkért kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot!